Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Láss, kövess, ismerj fel!

Láss, kövess, ismerj fel!

Mi következik egy jól felépített termékkínálat után? Növeljük a funkcionalitást! Ez történik a Milesight IP kameráival is, hiszen a kiváló kamera alapok most extra szolgáltatásokkal és új funkciókkal bővültek.
Az új lehetőségek tovább szélesítik azon területeket, ahol a magas elvárásokkal, különleges feladatokkal szemben is megállja a helyét egy Milesight IP kamera, és tovább erősödik bennünk is a tudat: a Milesight mindig jobbat, többet ad...Better Inside, More in Sight

Mik is ezek az újdonságok, amikkel növelhetjük egy kamerarendszer hatékonyságát? 

Láss...

A felbontás nem minden, de a feladathoz tudni kell megoldást kínálni. A kezdetektől kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező kamerákat kínált a gyártó. Évekkel ezelőtt, a belépő szinten is elérhetővé tette mindenki számára a Starlight 0,002lux és a 140dB Super WDR nyújtotta képminőséget az összes két megapixeles kameránál és kínált néhány típust 0.001 lux fényérzékenységgel is. Aztán az elsők között mutatta be a 8MP felbontású, nagy érzékenységű és nagy sebességű 4K kameráját, ezzel lehetővé téve a megfelelést a legmagasabb elvárásoknak is. És mostantól pedig már általános igényekhez is igazodó kibővített 4K termékvonal is megjelent és elérhető.
Az új típusok a megszokott köntösben, a kétféle Mini cső, illetve a Pro box, dóm és cső változataiban elérhetőek. A meghatározó műszaki paramétereikkel a versenytársak mellé téve látszik, hogy ár/érték arányban is kiemelkedőek.
Milesight MS-C81XX 4K sorozat:

 • 8MP (3840x2160) felbontás
 • 15 FPS képsebesség
 • 0,01 lux fényérzékenység

 

Kövess...

A különböző kivitelű kameráknak megvannak a sajátosságukból eredő előnyeik, legyen az egy cső vagy dome kamera, fix vagy vezérelhető kivitelben. Esztétika, funkció, praktikum, mindezek együttvéve határozhatják meg egy-egy típus kiválasztását, természetesen a műszaki paraméterek szem előtt tartásával. Viszont van olyan eset, amikor a lehető legtöbbet ki akarunk hozni egyetlen kamerából, például egy nagy, szabadtéri parkoló megfigyelése esetén. Ilyenkor célszerű valamelyik PTZ kamerát választani, mert azok kínálnak nagy szabadságot és nagy zoom átfogást, így növelve a megfigyelhető terület nagyságát. Azonban mindenképpen hátrány, hogy a PTZ kameránk sem lát mindent egyszerre, ezért célszerű kihasználni a vezérelhetőség adta lehetőséget és elmentett pozíciók végigjárásával, járőr üzemmódban működtetni a PTZ kamerát. De újabb probléma merül fel ilyenkor, ugyanis az előre programozott vezérlés csak teszi a dolgát és az adott ideig megfigyelt pontokról tovább is lép, függetlenül attól, hogy azon a területen épp fontos esemény zajlik. Fel is merül a kérdés: Akkor most ezen kamerák hatékonyságát csak kezelőszemélyzet bevonásával lehet megnövelni? Szerencsére nem!

A Milesight PTZ kamerák két, jól használható funkciót is kínálnak az ilyen esetekre.

Az első, már korábban is elérhető funkció a PTZ MOTION, amely a kamera saját mozgásérzékelési területét használja fel a kamera automatikus vezérlésére. Ez azt jelenti, hogy a fixen, adott pozícióban álló PTZ kamera által látott képen bejelöljük a mozgásérzékelés területét (akár az egész képet, vagy csak annak egy részletét) és megadjuk, hogy milyen mértékű ZOOM-mal közelítsen rá az eseményre és hogy mennyi ideig maradjon ezen a területen. A végeredmény: A PTZ kamera automatikusan rámozdul a kiemelt területre és nagyítással közelebb hozza számunkra a kiemelten fontos eseményt. Például a már említett parkoló figyelésnél a kamera egy átfogó képed mutat egy nagyobb területről, ha pedig a kapu/sorompónál mozgás történik (a mozgásérzékeny maszkon belül), Akkor a PTZ kameránk odamozdul, előre beállított Zoom értékkel ráközelít és ott is marad a beállított ideig.

Ezt nevezhetjük félautomata megoldásnak és valójában egy kontaktusos riasztás bemenet + preset pozíció típusú vezérlést érhetünk így el, tisztán szoftveres megoldással. Természetesen ha az egész kép mozgásérzékeny maszkkal fedett, akkor a kamera minden mozgásra indul...

A második vezérlési lehetőség már jóval érdekesebb és valódi újdonság a Milesight PTZ kameráknál, amik a következő, 4X.7.0.68 firmware verzióra történő frissítése után alkalmasak lesznek az AUTO TRACKING üzemmódra.
Ez a technológia is az álló kamera képét elemzi, és ha képtartalom változást érzékel, akkor összeveti az előző képkockát az aktuálissal (az álló háttér és a mozgó objektum alapján) és ebből megállapítja, hogy merre kell mozdítani a kamera mechanizmusát. A zoom mértékét pedig a mozgás intenzitása fogja befolyásolni. Ez már tényleg olyan mintha valaki kezelné a kamerát és mindenre mozdulna ami él és mozog...

És itt azért lehetnek fenntartásaink is. Ugyanis a kameránk nem fog tudni dönteni hasznos, érdekes esemény és valami általános mozgás között. Két, ellentétes irányba mozgó ember közül nem fog tudni választani, hogy melyik az, ami számunkra fontos. Ha mégis egy élő erős megfigyelés része a Milesight PTZ kamera, akkor lehetőséget ad arra, hogy a kezelő, az élő képen, valós időben kijelöljön egy mozgó embert vagy járművet és a kamera ezt, mint célpontot fogja követni a lehetőségin belül.

Szóval mindent összevetve, az esetek nagy többségében valódi előnyt adhat egy PTZ kamera egy vagy több fix kamerához képest is.

 

Ismerj fel...

Az előzőekben már láttuk, hogy az IP kamerákban van elegendő potenciál és erőforrás arra, hogy egyszerűbb vagy komolyabb analitikai funkciókat is rábízzunk. Ilyen lehet a mozgásérzékelés-alapú video analitika, valamint az összetettebb jármű és személy azonosítás.
A Milesight kamerákhoz régóta elérhető egy VCA licenc csomag, amely 8 analitikai funkció használatát engedélyezi bármely IP kamerájukhoz. 

 • területre belépés - terület elhagyás
 • továbbfejlesztett mozgásérzékelés
 • szabotázs érzékelés
 • vonalátlépés
 • lődörgés
 • ember azonosítás
 • személy számlálás
 • elveszett tárgy - otthagyott tárgy figyelés

Az ilyen módon felextrázott kamerákkal ki tudjuk használni a megfigyelt területről érkező különleges értesítéseket. A kamerák által észlelt változásokat a Milesight NVR készülékek, Smart Event menüjében is konfigurálhatjuk, a hozzá tartozó értesítésekkel együtt.

Azonban van két, új analitikai szolgáltatás a Milesight kamera kínálatban, amik azonban nem csupán csak szoftveres megoldások, hanem egyedi hardvert - dedikált kamera típusokat kívánnak.
Az egyik ilyen az LPR kamerával történő automatikus rendszám felismerés (ANPR).

Korábban szerver/rögzítő oldalon történt a karakter felismerő algoritmus lefuttatása a kamerák által bejuttatott képeken, mostanra ez a folyamat már az IP kamerán belül megtörténik. A megfelelő erőforrással bíró hardver elvégez minden olyan lépést (rendszám felismerés - azonosítás - riasztás vagy vezérlés esemény végrehajtása), amivel akár önálló üzemre is képes lehet egy ilyen típusú kamera.

A kiváló, 95%-os találati aránnyal üzemelő rendszer a leolvasott adatokat fekete/fehér lista alapján önállóan feldolgozza amihez többféle esemény tudunk hozzárendelni, valamint képes nyílt (RTSP, HTTP) protokollokon keresztül átadni a rendszám-információkat VMS szoftvereknek, NVR készülékeknek.

A Milesight kínálatában megtalálhatóak az LPR sorozatú IP kamerák box, többféle optikával szerelt cső és PTZ csőkamera kivitelben is.

És ami a sebességet illeti, minden Mileisght LPR kamera alapesetben is 60FPS (50FPS) képkockaszámú video stream-ből dolgozik és a Q modell széria pedig egyedülállóan 120FPS (100FPS) sebességgel dolgozik, ezzel lehetővé teszi a folyamatos rendszám felismerést akár 100km/h sebességgel elhaladó járművek esetén is.

 

A végére maradt az újdonságok közül a második speciális analitika, az arcfelismerés.
A technológia lehetővé tette, hogy a mindennapi felhasználásokban is jelen legyen az arc azonosítása folyamatos video képből. Ez a mobiltelefonokban, beléptető rendszerekben és számos más felhasználási területen rendelkezésre áll, mostantól pedig a Milesight is kínálja a saját Face Detection sorozatú kameráit. A fejlesztés folyamatosan halad és hamarosan be is mutatják az új modelleket.

 

 

Ezek a friss információk a Milesight IP kamerákról, az újdonságok már itt vannak, tesztelhetőek és megvásárolhatóak.